Kleine gegratineerde bologneseschotel

Plaats reactie
anne
Site Admin
Berichten: 63
Lid geworden op: 27-01-2016 13:16

Kleine gegratineerde bologneseschotel

Bericht door anne » 27-01-2016 20:27

40 gram rundergehakt
1 tomaat, ontveld en ontpit
20 gram kleine pasta
1/2 worteltje
1/4 ui
300 ml gekookt water
1 eetlepel verse tomatensaus
1 snufje verse tijm
1 eetlepel geraspte gruyère kaas
1 theelepel olie

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
Was en schil het worteltje en snijd in blokjes. Snijd de tomaat en de ui in blokjes.
Bak het vlees ongeveer 2 minuten in een kleine koekenpan met een beetje olie, controleer dat het in fijne stukjes breekt, samen met de worteltjes en de ui.
Voeg de tomaat, de verse tomatensaus en het water toe. Dek af en laat nog 35 minuten koken. Voeg de tijm toe en meng.
Giet de pasta in een kleine ovenschaal, giet het gekookte vlees hierover en bedek met de geraspte gruyère kaas.
Zet de schaal ongeveer 5 minuten onder de grill. Controleer de temperatuur voordat je het aan je kind geeft

Plaats reactie