Groentepap = 2/3de groenten + 1/3de aardappelen + 1 lepel vetstof
2/3de groenten: één of meer soorten. Gebruik liefst verse groenten, maar ze af en toe eventueel vervangen door diepvriesgroentjes mag best. Stoom of kook de groentjes samen met de aardappelen gaar.
1/3de aardappelen: vervang af en toe door andere koolhydraten zoals pasta of rijst. Stoom of kook ze samen met de groentjes gaar.
1 lepel vetstof: 1 koffielepel tot 1 eetlepel. Vetstof van plantaardige oorsprong is het best (zonnebloem-, arachide-, koolzaad-, maïs- of olijfolie, of plantaardige margarine rijk aan onverzadigde vetzuren). Voeg eventueel wat flessenwater toe om de groentepap smeuïger te maken.
Plet het groentepapje met een vork of gebruik een roerzeef. Gebruik geen mixer, want dan breng je lucht in je groentepap en laat je kostbare vitamientjes verloren gaan.
Gebruik geen zout of gedroogde kruiden. Verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, kervel of basilicum mogen wel.
Wat is groentepap ?
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-01-2016 20:57